De top 16 coaching tools voor elke coach

Deze tools zijn onze favoriete coaching tools. De meeste adviseren we al jaren. Ze kunnen een grote bijdrage leveren aan jouw bedrijf. Sommigen kunnen zelfs de manier waarop je werkt veranderen.

We hebben de tools voor je opgedeeld in vijf categorieën. 

Momenteel doen we nog onderzoek naar o.a. de beste browser plug-ins, website bouwers en e-learning tools. Suggesties zijn van harte welkom op joris@cliendo.com. 

 

 

Coaching tools voor Administratie

Moneybird

offerte voorbeeld moneybird

Een van de eerste grote boekhoud pakket successen. Door een gratis account optie te geven uitgegroeid tot een boekhoud pakket met tienduizenden gebruikers. Offreren, factureren, Betalingen incasseren met iDeal. Ondanks de nieuwe website en kleuren die een beetje pijnlijk voor je ogen zijn – zijn wij fan.

Prijs: Gratis trial, daarna v.a. € 10 per maand.

 

Thinq

 Een modern en makkelijk boekhoud pakket. Upload je factuur en ze regelen de rest. Inclusief BTW aangifte en desgewenst jaarcijfers / aangifte inkomstenbelasting. Maarliefst 97% van Thinq’s klanten beveelt hen aan. Als dat voor onze eigen coaching tools ook geldt zijn we tevreden. 

Prijs: Gratis trial, daarna v.a. € 39 per maand. 

 

Moneymonk

moneymonk

Boekhoudpakket voor ZZP’ers. Strak vormgegeven. Simpel. Kortom: How we like it.
Hou er wel rekening mee dat het echt voor ZZP’ers is, dus voorraad beheer en dergelijke is geen mogelijkheid. En als je groter groeit bestaat de kans dat je accountant niet heel blij is met MoneyMonk.

Prijs: Gratis trial, daarna v.a. € 20 per maand.

Voor uitgebreide reviews van alle administratie pakketten kijk je op http://www.boekhoudreviews.nl/

 

 

Coaching tools voor clientmanagement

Cliendo

beter_begeleiden_begint_met_cliendo

Cliëntbeheer zoals het zou moeten zijn. Mooi en makkelijk systeem. Geen contracten. Van de makers van deze website! 
Prijs: Gratis (beperkt beschikbaar), Pro vanaf € 39 p.m.

 

Regas

Een van de grotere Cliëntvolgsystemen. Bedoeld voor grotere instanties en corporaties, biedt ook koppelingen met iWmo, iWiz, iJW systemen en biedt mogelijkheden voor uitgebreide rapportages bijv. clienttevredenheids onderzoek.
Prijs: op maat.

Medicore

Zit je nog meer in de medische hoek, bijvoorbeeld als huisarts of ziekenhuis, kun je beter kijken naar Elektronisch Patienten Dossier. Medicore draagt zorg voor medische dossiers, zorgplanning en eHealth en meer. 
Prijs: op maat.

 

Clientsysteem.nl

clientsysteem

Voor organisaties die maatwerk willen kan worden gekeken naar Clientsysteem.nl. Clientsysteem legde de basis voor Cliendo en er kunnen makkelijk zaken worden bijgebouwd voor coaching tools op maat. 
Prijs: op maat.

 

 

Coaching tools voor samenwerken 

Slack

slack-voorbeeld

Een startup ‘Unicorn’. Ofwel gewaardeerd op meer dan een miljard dollar. 2.8 zelfs op moment van schrijven. Slack heeft in no-time miljoenen gebruikers gekregen en is wat je zou willen dat skype was geweest. Chatten met je team per onderwerp (kanaal), makkelijk uitspraken favorieten, wachtwoorden opslaan en afbeeldingen meteen weergeven in de chat.

Prijs: vanaf 0, standard vanaf $ 8 per gebruiker/m 

 

Google Hangouts

google-hangouts

Videochat is ideaal te gebruiken als coaching tool, bijv. om met je clienten te praten. Wat ooit Google Talk, Google+ Messenger en Hangouts was is nu één super applicatie, ook heel eenvoudig te gebruiken voor mensen zonder google account. Belt stabieler dan andere video chat software, vinden wij.

Prijs: gratis

 

Basecamp

basecamp

Een web ontwikkelaar zocht een projectmanagement tool die niet veel te complex was. Die bestond niet, dus besloten ze hem zelf te maken. Dat werd zo’n succes dat het is uitgegroeid tot een van de grootste projectmanagement tools ter wereld en ze alle andere activiteiten hebben afgestoten. 

Prijs: gratis trial, standard v.a.  29 p.m. account, of $ 79 p.m. indien je klanten toevoegt.

 

Coaching tools voor Social Media / Marketing management

Hubspot Sales

emails-openen

Eigenlijk onderdeel van een CRM systeem – is Hubspot Sales ook los te gebruiken. Dit is een plug-in waarmee je ziet wie wanneer jouw e-mail opent. Ik heb het zelf meegemaakt dat ik vijf maanden na verzenden van een mail zag dat die nogmaals gelezen werd. Even weer contact opgenomen met de potentiële klant; of er nog interesse bestond. Is uiteindelijk niets geworden, maar dat had zomaar gekund.

Wel een beetje oppassen – je mail komt iets vaker in de spam terecht.
Prijs: Gratis trial, daarna v.a. $ 10 per maand.

 

Hootsuite

hootsuite-dashboard

De bekendste social media beheer tool. Manage meer dan 35 verschillende social netwerken, track conversies en zet berichten klaar. Is zeer redelijk geprijsd, zeker in vergelijking met veel andere tools. De business pakketten op maat kunnen wel flink oplopen, maar die heb je als coach, re-integratie specialist of klein MKB’er doorgaans niet nodig. 

Prijs: Vanaf 0,-. Pro vanaf € 8 p.p.p.m. 

 

Buffer

buffer-app

 

Zet je berichten klaar en ze worden automatisch verstuurd wanneer jij dat wilt. Op Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ en Pinterest.  

Prijs: Vanaf 0,-. Limiet van 10 berichten opgeheven voor $10 p.m. 

 

Klout

klout

Meet je social impact en ontdek belangrijke influencers. De nieuwste versie van Klout geeft je tips voor originele content die jouw volgers nog niet gezien hebben. Biedt ook de mogelijkheid om berichten klaar te zetten. 

Prijs: Vanaf 0,-.  

 

Coaching tools voor Backups en Opslag

Backblaze

Backblaze coaching tool

Één van de beste coaching tools wat ons betreft. Want wat zou er erger zijn dan al je gespreksverslagen en clientdata verliezen? Backblaze maakt automatisch en doorlopend een backup van je hele computer. Gebruikt zo weinig processorkracht dat je niet door hebt dat er back ups gemaakt worden. Het is de beste backup tool die wij kennen. Als je computer bijvoorbeeld gestolen wordt kun je naar de backblaze website en al je bestanden in één keer terugkrijgen.

Prijs: $59 per jaar.

 

Dropbox, Google Drive, OneDrive, iCloud: de usuals

cloud storage

Bekende namen – wellicht gebruik je er al een. Met name geautomatiseerde backups zijn wij fan van. Oftewel; je hele telefoon continue automatisch synchroniseren via Wi-Fi en nergens meer naar om hoeven kijken. We kunnen hier een apart artikel over schrijven – mocht die vraag er zijn gaan we dat ook zeker overwegen. Tot dan; bekijk Stack ook even. Biedt nog een aantal voordelen ten opzichte van deze coaching tools, en wordt in Nederland gemaakt door onze favoriete hostingpartner TransIP. Je krijgt maarliefst 1000GB gratis. 

Prijs: Verschillend per platform. Zie dit vergelijk. 

 

Joris Landkroon
Door Joris  Landkroon
Jouw werk zo makkelijk mogelijk maken is mijn doel.
Door
Joris  Landkroon
Oprichter van Cliendo
Joris Landkroon
Doe mee met 426 ontvangers en ontvang
de beste e-mail only artikelen
Inschrijven
Geen salesmails, geen spam.
Uitschrijven met één druk op de knop.
Uw aanvraag wordt verstuurd..
Bedankt voor je inschrijving
Er is een bevestiging gestuurd naar:
Daar is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens