Kurzgesagt en alternatieve YouTube leerkanalen

Kurzgesagt is een van de bekendste informatieve YouTube kanalen. Maar ken je de anderen in deze lijst al? 

Geanimeerde video’s zijn fijn om te kijken, en zeer leerzaam. Voor jouzelf of je cliënten. Meestal zit er een heel team achter de totstandbrenging van deze video’s. Van een onderzoeker, tot een scriptschrijver tot een animator. Er zit al snel tientallen, maar soms honderden uren werk in. Je kunt er daarom meer vanuit gaan dat wat ze zeggen ook klopt. Je wilt tenslotte niet als video maker 120 uur bezig gaan met een video om er vervolgens achter te komen dat die onjuist is. 

Dit zijn de beste geanimeerde kanalen. Ze gaan over een breed scala aan onderwerpen. 

 

Kurzgesagt 

Voor degenen die het nog niet kennen: Kurzgesagt, ofwel ‘kortgezegd’, heeft fantastische geanimeerde video’s over een breed scala aan onderwerpen. Die hierboven legt uit dat we in de meest vreedzame tijd ooit leven.
Die video is gemaakt in vóór rampjaar 2016. Dus we moeten nog maar zien of het stand houdt. De gedachte is in ieder geval interessant. 

 

CGPGrey 

CGPGrey maakt leuk video’s over eveneens een breed aantal onderwerpen. Waarbij hij het vooral nog even leuk vind om ‘debiele’ zaken snel en gesimplificeerd uit te leggen. 
Mis ook zijn video over robotisering niet!  

 

Crash Course 

De video’s van Crash Course gaan vooral over geschiedenis, ideologieen en beschavingen. Erg handig om 1.000 jaar geschienis in drie minuten gepresenteerd te krijgen.
Af en toe doen ze ook wat over psychologie. 

 

ASAP Science

Bijna 5,5 miljoen mensen ontvangen elke YouTube video die deze gasten maken. Ze kunnen dankzij de advertentie inkomsten dan ook fulltime hier aan werken.  
Ze kiezen vooral populaire thema’s, gekke vragen en debiele dingen, maar het is zeer de moeite waard. 

Populairste ASAP Science video’s

 

School of Life 

De School of Life leerde ik kennen omdat het heel dichtbij ons kantoor zit, en er altijd interessante quotes op de ramen stonden. Van die quotes waar je over gaat nadenken. 
De video’s zijn nog niet zo bekend als overige kanalen maar m.i. is dat onterecht. Vooral de reeks waarin ze alle belangrijke filofosen 1 voor 1 uitleggen is ongeëvenaard.  

Playlists

 

Vi Hart 

Eerlijk gezegd vind ik deze video’s zelf niet zo heel fijn én zijn ze niet echt geanimeerd. Maar Vi Hart heeft een van de eerste learning channels en doet qua kijkersaantallen weinig onder voor de rest – dus misschien vind jij de video’s wel fijn. 

 

Veel van deze kanalen kun je supporten op Patreon. Heb je nog tips of toevoegingen? Mail even naar joris@cliendo.com! 

 

 

Joris Landkroon
Door Joris  Landkroon
Jouw werk zo makkelijk mogelijk maken is mijn doel.
Door
Joris  Landkroon
Oprichter van Cliendo
Joris Landkroon
Doe mee met 426 ontvangers en ontvang
de beste e-mail only artikelen
Inschrijven
Geen salesmails, geen spam.
Uitschrijven met één druk op de knop.
Uw aanvraag wordt verstuurd..
Bedankt voor je inschrijving
Er is een bevestiging gestuurd naar:
Daar is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens