ECD: Elektronisch Clienten Dossier

Sneller werken met een makkelijk elektronisch clientendossier

Wat kan een goed ECD voor jou betekenen?

Elektronisch cliënten dossier / ECD

Een Elektronisch Cliënten Dossier is een essentiële tool om voor jou als zorgverlener je werk goed doen. Je houdt er je volledige zorgadministratie in bij en het werkt veel sneller en overzichtelijker dan word documenten op je computer.

Vaak wordt een ECD ook wel EPD genoemd, toch zijn er duidelijke verschillen. Over het algemeen betekent een ‘ECD’ meer voor de care sector, de langdurige zorg. Denk aan o.a:

  • Ambulante zorg
  • Dagbesteding
  • Woonzorg
  • Thuiszorg
  • Verslavingszorg
  • Hoogbegaafden-,  vluchtelingen-, en vrijwilligersbegeleiding..

De functionaliteiten van een ECD zijn er op ingericht om langdurig een selecte groep cliënten bij te houden en ermee te communiceren.

Een EPD is meer voor de cure sector, ofwel ziekenhuizen en huisartsen, en er op ingericht om voor heel veel patiënten informatie te vinden en met collega’s te delen.

Cliendo is een ECD voor de kleinschalige zorg.

Je werk makkelijker maken met ons ECD

Je wilt je tijd het liefst spenderen aan mensen helpen. Wij vinden het belangrijk dat je dat ook kunt doen. Daarom helpen wij je  werkzaamheden zo makkelijk mogelijk maken.

Berichtje in ECDOverzicht van rapportages, taken en agenda items

Wat is er gebeurd sinds je weg was? Tover het dagrapportage overzicht tevoorschijn. Of plan vanuit één agenda alle afspraken voor alle cliënten en medewerkers in.

Je kunt alle belangrijke informatie ook makkelijk exporteren naar excel lijsten en word documenten.

Clienten in ECDMet teamgenoten praten

Je geeft teamgenoten toegang aan cliëntendossiers. Daar kun je ook met elkaar praten. Alle communicatie en rapportages over deze cliënt staan vanaf nu in het dossier van deze cliënt. Hierdoor hoef je veel minder te e-mailen voortaan.

dossier-op-maat  Registreren en factureren (+VECOZO)

Voeg makkelijk producten toe voor cliënten en registreer zorg op deze producten. Ook tijdsregistratie is volledig ondersteund, en met onze VECOZO koppeling kun je de geregistreerde zorg in één keer doorzetten naar de gemeente en betaald krijgen.

LaagdrempeligLaagdrempelig

Onze software is zo ontworpen dat je alleen ziet wat je nodig hebt. Je kunt er vaak zonder uitleg of handleiding mee aan de slag. Je kunt in slechts 1 minuut een account aanmaken en hiermee blijven werken. Ook geven we gratis trainingen voor Cliendo.

Meer dan 1000 tevreden gebruikers

Cliendo wordt door heel Nederland gebruikt en wij krijgen van onze klanten een gemiddelde score van 4.9 uit 5.

400 gebruikers in heel NL op ons ECD

Rechts op deze pagina staan referenties van Janine, Susan en Tjeerd.
Deze kun je ook onafhankelijk op Google nalezen, samen met nog 24 andere.

Gecertificeerd en veilig

We zijn NEN7510 gecertificeerd. Onze IT security processen zijn door Avensus onafhankelijk geaudit. Ook ons datacentrum is NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd.

We hebben meer dan 144 beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd, van 2 staps verificatie tot encryptie van cliëntgegevens.

Probeer ons ECD gratis uit

Je zit nergens aan vast. Het verloopt automatisch. En met help.cliendo.com erbij krijg je alle functionaliteiten stap voor stap uitgelegd met video en afbeeldingen.

Je kunt ook een gratis demonstratie met ons inplannen, dan helpen we je in een half uurtje helemaal op weg.

30 dagen gratis proberen
Probeer nu gratis met een demo account.
Nu beginnen

'Sane Welzijn biedt ambulante hulpverlening aan hulpvragers die vanuit de Wmo een ondersteuningstraject toegekend hebben gekregen.

Bij het zoeken naar een veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke cliëntvolgsysteem, is onze keuze gevallen op Cliendo.

De overzichtelijkheid en compleetheid van Cliendo biedt een veilige opslag plaats voor dagrapportages, ondersteuningsplannen en doelen van onze hulpvragers. Ook de communicatie met collega's via Cliendo wordt vergemakkelijkt doordat wij elkaar kunnen 'taggen' in rapportages.

Tevens zijn de medewerkers van Cliendo makkelijk bereikbaar, altijd vriendelijk en hulpvaardig. Zo kunnen wij Cliendo onze eigen touch geven!'

Janine Alves d'Almeida

sanewelzijn.nl
Elektronisch cliënten dossier aanbeveling
'Cliendo is een vernuftige, gebruiksvriendelijke (want zeer intuïtieve) tool.

Niet alleen beschikt de gezellin zo over zeer gedetailleerde cliëntinfo; ook de mantelzorgers van onze cliënten houden tijd over want een agenda vol post-its is niet meer nodig.

Het enige wat je nodig hebt is een tablet. Met CLIENDO'

Susan van Camp

Degezellin.nl
Advies mbt ECD keuze
'Cliendo haar systeem is zeer gebruiksvriendelijk. Zo hebben collega's van mij het systeem in gebruik zonder daarvoor trainingen te hebben gevolgd (zelfs mensen met weinig computerervaring).

Naast de gebruiksvriendelijke interface heb ik Cliendo leren kennen als een betrouwbare partij met gevoel voor service. Kortom, een klantgerichte partij die mee wil denken met alle relevante (ICT)-vraagstukken.

Cliendo kenmerkt een persoonlijke aanpak met directe communicatie zonder poespas.'

Tjeerd Bakker

charitaszorg.nl
Roos Kinderpraktijk
Mentorplus
De Gezelling
Kummeling begeleiding
WLZ Cliëntondersteuning